Kaikki maailmassa on yhteistyön tulosta.

Make sure your leadership isn't leadershit.

Väitän, että perinteinen hierarkisten organisaatioiden johtamisen kehittäminen on rahan tuhlausta nykyisessä muutosvauhdissa ja nousevien trendien valossa.

Mielestäni organisaatiotason näkökulmasta kannattaakin laittaa paukut ja panostukset ensisijaisesti yhteistyön kehittämiseen. 

Mitä yhteistyölle sinun työpaikallasi tapahtuisi, jos ihmiset saisivat välineitä luottamuksen ja psykologisen turvallisuuden lisäämiseen tiimeissään ja työyhteisössään?


Yhteistyö uudelle tasolle -kokonaisuus

Organisaatiolähtöisesti rakennettavassa kokonaisuudessa on kysymys yhteistyön tulevaisuudesta. Organisaatio asettaa itse tavoitteen, mitä kohti työskennellään.

Prosessi viedään läpi 3-4 viikon välein järjestettävinä ryhmätilaisuuksina. Tavoite määrittelee prosessin keston (5/7/10 tilaisuutta).

Muutos-fasilitointi / yhteisöllinen suunnittelu

Onko teillä halu rakentaa tarvittavia ratkaisuja ihmisten avulla? Onko tavoitteena organisaation eli ihmisten! sitoutuminen muutokseen? Pitäisikö ihmiset saada aikuisten oikeasti toimimaan ja tekemään eri tavalla kuin ennen? 

Yrityksenne/organisaationne muutostarpeet voivat olla moninaiset. Ammattifasilitaattorin avulla varmistatte, että työskentelynne kohti muutosta on tavoitteellista ja tuloksellista.

Fasilitointi: työpajat ja suurryhmät

Onko tulossa esimies- tai tiimipäivät? Miten uutta strategiaa tai arvoja voitaisiin porukalla pureksia? Kuinka ihmeessä varmistan, että kaikki osallistuvat?

Varmistat osallistujien aktiivisuuden ja tilaisuuden kuin tilaisuuden hyvän ilmapiirin, kun hyödynnät ulkopuolista fasilitaattoria.

Puhuja keikat

Käyn pyydettäessä evankelioimassa yhteistyön rakennuspalikoista, muutoksesta, johtamisen kehittämisen mahdottomuudesta, osallistamisesta, työn tulevaisuudesta, tämän hetken työelämästä, ehkäpä siinä ne tärkeimmät.

Pelkkää monologia minusta ei irti saa, vaan näissäkin tilaisuuksia tuotamme sisällön yhteistyössä osallistujien kanssa puitteiden mahdollistamalla tavalla. Jos kaipaatte hiukan erilaista herättelijää johtoryhmän aamukahville, tiimipäivään, after workeille, asiakastilaisuuksiin jne.jne., olen käytettävissä areenalla kuin areenalla.

TäsmäSparraukset

Oletko järjestämässä tilaisuutta/seminaaria/tapahtumaa, jonka haluaisit olevan osallistavampi? Tai kenties järjestät paljon tilaisuuksia ja haluaisit, että osallistujat saisivat niistä enemmän irti?

Ota yhteyttä, sparrataan yhdessä timanttinen sapluuna, jota voit varioida ja soveltaa erilaisiin tilaisuuksiin.

Bisnesterapia

Olen myös ratkaisukeskeisen lyhytterapian osaaja, bisnesterapeutti ja yksi Suomen Bisnesterapeuttien perustajista. Käy sivuillamme lukemassa lisää!

Mentorointi (pro bono)

Teen paljon mentorointia, sillä uskon kokemuksen ja osaamisen jakamisen voimaan ja tarpeellisuuteen tässä ajassa. Jos mietit, että mahtaisikohan se Ilse mentoroida minua, niin kysy rohkeasti!

Voisinko olla avuksi? 

Hinnasto

Lakien ja asetusten mukaisesti hintoihin lisätään alv 24 % sekä matkakulut pääkaupunkiseudun ulkopuolelle silloin kun aiheellista.

Yhteistyö uudelle tasolle 5-10 tilaisuutta (hinta per ryhmä)

Yhden tilaisuuden kesto 3 h, ryhmäkoko max 12

7390-13 900

Muutosfasilitointi

Räätälöity kokonaisuus, yksilöllinen hinta

? €

Fasilitointi: työpajat ja suurryhmät

1-4 h / 4-8h

1385 / 1990 €

TäsmäSparraukset

Kesto 2 h

500 €

Puhujakeikat 30-60 min

Osallistava ja herättelevä puheenvuoro

1200 €